Pieci iemesli kāpēc uzturā ir jālieto rozīnes
Viskvalitatīvākās rozīnes tiek iegūtas no zaļajām jeb gaišajām vīnogām, bet arī ne no visām balto vīnogu šķirnēm var iegūt labas rozīnes. Katrs šo dabas doto velti uzturā lieto savādāk. Viens vienkārši ēd, otrs jauc kopā ar riekstiem un paniru, cits atkal cep rozīņmaizītes. Izvēle ir liela un plaša. Rozīnes – enerģijas avots, tāpēc labi tās uzturā lietot gados veciem cilvēkiem , kā arī tiem, kuri izjūt fizisku vājumu.
Iemesli, kāpēc rozīne jālieto uzturā:
- Satur daudz glikozes un fruktozes;
- Uzlabo asins ķīmisko sastāvu un tonizē sirdi;
- Bagātas ar ogļhidrātiem, olbaltumvielām un taukiem;
- Izvada toksīnus no organisma;
- Satur dzelzi, fosforu, kalciju.