PUBLIKĀCIJAS

Veģetatīvā distonija

Kāpēc rodas veģetatīvā distonija?

Visas slimības rodas mūsu galvās, šī nav izņēmums. Slimība informē, ka cilvēkam trūkst dzīvības enerģijas un mīlestības. Patiesībā, tas norāda to, ka cilvēkam ir lielas problēmas ar dvēseli. Visums grib panākt, lai cilvēks caur šo slimību piespiestu sevi mainīties.

 Veģetatīvā distonija skar tos cilvēkus, kuri:

  • Baidās par savu nākotni. Teiksim tā, cilvēks ir kaut ko izplānojis un viss iznāk pavisam savādāk nekā viņš ir cerējis. Rodas panikas lēkmes par to, ka viņš nespēj kontrolēt situāciju, pareizāk sakot, nevēlas paļauties uz Dievu.
  • Nemāk priecāties par dzīvi. Tas nenozīmē, ka viņš nemāk uzdzīvot, tās ir pilnīgi divas dažādas lietas. Cilvēks nespēj priecāties par to, kas viņam ir dots. Nav šīs pateicības izjūtas par lietām, kas ir apkārt.
  • Uzskata, ka viņiem vienmēr ir taisnība. Dzīvo savos uzstādītajos rāmjos.
  • Nespēj „lasīt” Visuma sniegtās zīmes. Nepareizi interpretē notikumus, situācijas un sastaptos ikdienā cilvēkus.
  • Ir ideālisti. Nespēj pieņemt, ka šajā pasaulē nekas nav ideāls, ieskaitot viņus pašus.
  • Ir lieli egoisti. Vairāk grib ņemt, bet ne dot.
  • Pārlieku sīkumaini. Piesienās lietām, kur nevajadzētu vispār lieki tērēt savu enerģiju.
  • Nevēlas redzēt patiesību – negrib pieņemt pasauli tāda kāda viņa ir.
  • Jūtas pārāki, gudrāki par citiem – piemīt liela lepnība.

Ārstēt vai sadzīvot?

Ne vienu, ne otru. Patiesībā cilvēkam ir jāpieņem ļoti svarīgs lēmums – vai viņš grib būt veiksmīgs, harmonisks  un laimīgs, vai tomēr visu atlikušo mūžu dzīvot slimojot.  Tā kā mums ir dota brīvības izvēle, tad pieņemtie lēmumi ir atkarīgi tikai no mums pašiem.  Galvenais ir gribēt strādāt ar sevi.

Padomi

Vienmēr jāatceras, ka tikai ar Dieva ziņu tiek risinātas dzīves galvenās lietas – piedzimšana un nomiršana, zaudējumi un ieguvumi. Mums katram jāiemācās pieņemt Dieva griba ar prieku un mīlestību, lai cik skarba tā arī nebūtu. Tās ir reizes, kad mēs nespējam būt situācijas noteicēji, mēs nespējam kontrolēt šos procesus, kas ir Dieva pārziņā, lai kā arī dažreiz gribētos. Tāpēc brīžos, kad uznāk lēkme, jāmācās paļauties uz Dievu, lai, kas arī nenotiktu. Tad, kad Jūs iemācīsieties paļauties uz Dievu, katra lēkme kļūs vieglāka līdz viņas pašas no sevis izzudīs.

Tāpēc svarīgi ir iemācīties kādu lūgšanu. Lūgšana var būt gan no baznīcas grāmatas, piemēram, „Tēvreize”, vai arī cilvēks izdomā pats savu lūgšanu, ar kuru viņš vērsīsies pie Dieva. Tas nenozīme, ka tagad izlūgsimies Dievam veselību – nē, tādai lūgšanai nav nozīmes. Tā var nodarīt lielāku ļaunumu nekā labumu. Lūgšanas ir domāta kaut kam lielākam. Lūgšana – dialogs starp Dievu un cilvēku, kuras laikā:

  • mēs izrādam cieņu pret Dievu;
  • notiek vislielākā enerģijas apmaiņa;
  • tiek izrādīta paļāvība uz Dievu;
  • mēs ietekmējam gan savu pagātni, gan nākotni.

Neskaitiet lūgšanu tikai tāpēc, ka vēlaties sasniegt kaut kādu rezultātu, izbaudiet šo procesu. Ielieciet šajā procesā sirdi un dvēseli, lai šī komunikācija ar Dievu ir auglīga.

Tiem, kuriem ir šī diagnoze veģetatīvā distonija, svarīgi ikdienā ievērot dienas režīmu, ēšanas režīmu, kā arī veltīt daudz uzmanības fiziskajām aktivitātēm. No rītiem, tā var būt skriešana, lekšana, Hatha joga, elpošanas tehnikas (pranajama), kontrastduša (visa veida norūdīšanās). Uzturā vairāk lietot riekstus un medu, no tējām ir labs mūsu zināmais pelašķis. Pranajamu iesaku gan veikt speciālista uzraudzība, kā arī pirms tā tiek uzsākta, jānovāc pretenzijas pret apkārtējo pasauli, ja Jūs to nevariet izdarīt, tad ar šo elpošanas tehniku nemaz neaizraujaties, tas var tikai visu pasliktināt nevis uzlabot. Tādā gadījumā mācieties vienkārši aizturēt elpu, īpaši tas ir noderīgi lēkmju laikā. Nedomājiet par to, kas ar Jums notiks pēc tam, esiet šeit un tagad, mācieties paļauties uz Dievu, saprotiet, ka šo brīdi Jūs nespēsiet kontrolēt.

Tāpēc mans ieteikums, visu ko Jūs dariet, dariet ar sirdi un dvēseli, tad arī šī slimība no Jums atkāpsies!

© Inga Ruņģe

Publicēts žurnālā „Taka” 2014.gada septembra numurā

P.S. Varbūt kādam šis raksts ir aktuāls, lūdzu, padalies tālāk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *