PUBLIKĀCIJAS

Kontracepcija un enerģētiskie procesi

Katra cilvēka nākotne ir tikai viņa paša rokās. Lai atrastu patieso ceļu un dzīvotu harmonijā, labklājībā un optimismā, atliek ļauties dzīves dabiskajiem procesiem un dzīvot saskaņā ar Visuma likumiem, tādējādi nenodarot pāri ne sev, ne apkārtējiem. Tas it īpaši „jāliek aiz auss” tieši sievietēm, jo, pamatojoties uz Vēdām, viņas šajā dzīvē uzkrāj labo karmu nākošajai dzīvei, kamēr vīrieši „plūc” iepriekšējās karmas augļus.

Par kontracepciju mēs saucam dažāda veida metodes, ar kurām iespējams novērst grūtniecību. Turklāt hormonālā kontracepcija ir viens no ātrākajiem un ērtākajiem kontracepcijas veidiem. Taču vai hormonālā iejaukšanās mūsu organismā tiešām neatstāj sekas gan fiziskajā, gan enerģētiskajā veidolā? Reizēm ir noderīgi paskatīties uz šo tēmu pavisam no cita rakursa.

Mazā Visuma uzbūve

Ņemot vērā to, ka cilvēka ķermenis sastāv no 7 lieliem enerģētiskajiem centriem (čakrām), mūsu fiziskais veidols ir pielīdzināms mazam Visumam; tādējādi katra doma, vārds un darbība var ietekmēt noteikta centra funkcionēšanu. Tikai un vienīgi mēs paši esam atbildīgi par to, cik harmoniski darbosies mūsu čakras. Katrs enerģētiskais centrs ir saistīts ar kādu no Visumā zināmajām planētām. Planētas – plaša energotīkla mirdzoši mezgli, kas noausti no smalkām spēka līnijām, sasaistot visu Saules sistēmu vienotā organismā. Neskatoties uz to, ka šīs planētas mums šķiet tik ļoti tālu, to enerģētika sasniedz Zemi un spēcīgi ietekmē uz Zemes esošās dzīves struktūru, ieskaitot mūsu ķermeņus un dvēseles. Viens no būtiskākajiem likumiem, kuru nepieciešams izprast, – ka jebkura mūsu aktivitāte, vārds vai doma nonāk vienas konkrētas planētas „jurisdikcijā”. Atkarībā no indivīda rakstura un darbības, šie procesi vai nu uzlabo šīs planētas ietekmi uz mums, atnesot panākumus un laimi konkrētajā dzīves sfērā (par kuru tā ir atbildīga), vai arī tieši otrādi – to pasliktina. Katras planētas „jurisdikcijā” ir ietverti arī mūsu enerģētiskie centri.

Kontracepcija bloķē mūsu iekšējo bērnu

Mūsdienu sievietes visvairāk grēko tieši ar otrās čakras „jurisdikciju”. Lietojot ikdienā hormonālo kontracepciju, daiļā dzimuma pārstāves automātiski nonāk attiecīgās planētas kancelejas sarakstos – „zem lupas”. Par otrās čakras procesiem atbild vislabvēlīgākā Visuma planēta – Jupiters. Tā ir planēta, kura atbildīga par cilvēka veiksmi, labklājību, bērniem, radošumu un optimismu. Vēdās Jupiteru uzskata par labas karmas un likteņa negaidītu dāvanu atspoguļotāju. Šī planēta norāda uz cilvēka ticības spēku, dievbijību, morāli un filosofisko izpratni, turklāt tā ir it sevišķi būtiska sievietēm, jo nosaka ne tikai bērnus un attiecības ar tiem, bet arī vīru, kas ir sievietes galvenā laimes sastāvdaļa. Jupitera pārvaldībā ir Svadhistāna – otrais enerģētiskais centrs, kas atbild par mūsu iekšējo bērnu. Ar šīs čakras palīdzību mēs mācāmies izzināt un uztvert apkārtējo pasauli. Ja cilvēks spēj priecāties par dzīvi, tad tas norāda, ka viņam ir labs kontakts ar savu iekšējo bērnu. Lielākā daļa no mums savā dzīvē esam sastapuši tādu cilvēku, kurš spēj uzmundrināt ikvienu jebkurā dzīves situācijā, „uzlādējot” pat nepazīstamu garāmgājēju. Tāds cilvēks visu dara ar prieku un iedvesmu, vienalga, vai tā būtu ēst gatavošana, iešana uz darbu vai kas cits. Viņš prot radīt pārsteigumus, pasniegt dāvanas, nemeklējot īpašu iemeslu; šis cilvēks priecājas, vienlaicīgi esot pateicīgs par dāvāto prieku.

 Radošā potenciāla meklējumos

Diemžēl jāsaka, ka sievietes, kuras lieto hormonālo kontracepciju, vārda tiešajā nozīmē bloķē visas lietas, kas saistītas ar otro enerģētisko centru. Šī čakra atbild par seksuālo enerģiju, radošajām izpausmēm, par to, kā spējam baudīt dzīvi. Lai cik skumīgi tas arī nebūtu, mūsdienu sievieti māc aizvainojumi, šaubas un bailes, – un tās rodas tāpēc, ka viņa nav godīga pati pret sevi. Turklāt šīs bailes neapzinātā veidā „iepotē” tagadējā apkārtējā vide – sabiedrība. Ja persona būtu pārliecināta par savu iekšējo spēku, tad nebūtu problēmas attīstīt savu radošo potenciālu, – pareizi izmantot savu seksuālo enerģiju, kā arī atrast savu īsto mīlestību un laist pasaulē veiksmīgus bērnus. Patiesībā nereti tieši baiļu un šaubu māktās sievietes sāk lietot hormonālo kontracepciju; viņas neaizdomājas un neapzinās to, ka tas situāciju nevis uzlabo, bet tieši pretēji – pasliktina. Nevienam vairs nav noslēpums, ka kontracepcija nodara cilvēkam pāri ne tikai fiziskajā, bet arī enerģētiskajā līmenī, – kā jau ikviens medikaments, kas tiek ikdienā lietots, it sevišķi hormonālie līdzekļi. Ņemot vērā to, ka mūsu ķermenis sastāv no vairākiem līmeņiem, tad, lietojot šos līdzekļus, mēs pamazām sagraujam sevi visos ķermeņos:

  • fiziskajā;
  • ēteriskajā;
  • astrālajā un
  • mentālajā.

Saikne starp māti un meitu

Vēlāk mēdzam sūkstēties, ka dzīve pret mums ir bijusi netaisnīga, lai gan patiesībā paši vien kādā dzīves posmā esam iekaluši ierūsējošās naglas savā laimes pakavā. „Izsitot korķus” tikai vienā enerģētiskajā centrā, tas rada problēmas arī pārējām čakrām, jo tās nav spējīgas darboties ar 100%-īgu atdevi; secinoši rodas problēmas – attiecībās, darbā un citās tikpat svarīgās dzīves jomās. Kas norāda par otrās čakras problēmām? Šīs problēmas var saskatīt jau pubertātes vecumā, kad jaunām meitenēm sākas mēnešreizes. Ja tās ir sāpīgas un neregulāras, tā ir pirmā pazīme, ka izteikti jāpiestrādā, lai otrais enerģētiskais centrs strādātu kvalitatīvāk, jo no tā atkarīga pārējo centru darbība. Nereti tieši pašas mammas neapzinātā veidā savas neatrisinātās problēmas ir nodevušas meitām. Tāpēc māmiņām nopietni jāpiedomā pie tā, – vai nav kādi aizvainojumi, pretenzijas pret vīriešu kārtas pārstāvjiem. Ikviena mamma taču vēlas, lai viņas meita būtu laimīga, tāpēc jāpārdomā un no sirds jāpiedod vīriešu kārtas pārstāvjiem, jo nav nepieciešams meitām mantojumā nodot savu pasaules skatījumu.

 Pazīmes, kas var liecināt par problēmām ar otro čakru:

  • bailes;
  • šaubas;
  • nespēja izteikties;
  • grūtības priecāties;
  • nespēja sagādāt prieku citiem;
  • pārāk liela komforta mīlestība;
  • pārlieku liela aizrautība ar seksuālo dzīvi;
  • nerēķināšanās ar citiem;
  • attiecību problēmas;
  • sevis nemīlēšana;
  • problēmas ar radīšanas procesu – bērni, radošie darbi utt.

Askētisks dzīvesveids kā ilgdzīvošanas pamatprincips

Kādas agrākos laikos bija kontracepcijas metodes? Patiesību sakot, mūsu senči šajā jautājumā bija izglītotāki nekā mēs un mūsdienu sabiedrība, viņi kontracepcijas pielietošanu uztvēra daudz atbildīgāk. Visas civilizācijas, izņemot pašlaik esošo, dzīvoja saskaņā ar mēness kalendāru. Pat mūsdienu laika zinātnieki ir pierādījuši, ka cilvēka organisms dzīvo saskaņā ar mēness ciklu, tāpēc dzīvot pēc mēness kalendāra ir daudz lietderīgāk un dabiskāk, nekā pēc „mākslīgā” saules kalendāra, kuru nosacīti pieņēmuši un izmanto vairums cilvēku. Agrākos laikos tāds vārds „kontracepcija” nepastāvēja, jo visi bija informēti par telegoniju – pirmā un katra nākamā vīrieša ietekmi uz pēcnācēja ģenētisko mantojumu, – tāpēc pieturējās pie dažāda veida askēzēm, kas vienlaikus arī ierobežoja seksuālo kāri. Vēdās tiek minēts, ka seksuālais kontakts ieteicams 2 – 3 reizes mēnesī, jo vīrieša sēkla tiek uzskatīta par lielo enerģijas potenciālu. Ja vīrietis pārāk daudz ir aizrāvies ar seksuālo dzīvi, viņš sevi enerģētiski iztukšo un saīsina mūžu, respektīvi, ar katru seksuālo kontaktu viņš samazina savu ilgdzīvošanu. Senajos laikos seksuālās attiecības bija domātas tikai un vienīgi dzimtas turpināšanai.

Izprotot dabiskos procesus, kontracepcija nav nepieciešama

Senči ikdienas dzīvē pielietoja tā saucamo mēness kalendāru, tādējādi pārzinot labvēlīgās un nelabvēlīgās mēness dienas; tika ņemts vērā arī sievietes cikls. Līdz ar to, pamatojoties uz visu iepriekš klāstīto informāciju, ieteicamais seksuālo kontaktu skaits mēnesī bija noteikts tikai – 2 vai 3 reizes. Šo procesu veica viena iemesla dēļ – pēcnācēju radīšanai (dzimtas stiprumam tajos laikos tika atvēlēta liela loma), nevis – lai apmierinātu miesas kāri. Izmantojot šāda veida rīcības modeli, kontracepcija nebija nepieciešama, jo viss noritēja dabiski, tādējādi ne vīrietis, ne sieviete neapdraudēja savas otrās čakras enerģētisko plūsmu un citu enerģētisko centru darbību. Cilvēki staroja gan iekšēji, gan ārēji, jo mācēja pareizi transformēt savu seksuālo enerģiju, mācēja dzīvot saskaņā ar Visuma likumiem. Viņi nebaidījās no vientulības, jo zināja, ka Visums katram ir iedalījis savu otru pusīti.

Ceļš uz harmonisku un veselīgu radīšanas procesu

Mūsdienu sievietei ir ļoti būtiski uzturēt savu otro enerģētisko centru vislabākajā kārtībā, jo tikai tādā veidā viņa var noturēt līdzsvaru pilnībā visos ķermeņa enerģētiskajos procesos un spēt kvalitatīvi un ar prieku veikt radīšanas procesus.

Lai harmonizētu otro čakru, ir:

  • jāieklausās sevī;
  • jāveic dialogs ar savu iekšējo bērnu;
  • jāsmaida katru dienu;
  • jāiepriecina citi ar negaidītām dāvanām;
  • jāatrod laiks fantāziju lidojumiem;
  • jāizbauda katrs dzīves mirklis;
  • jābūt pateicīgam par visu;
  • jārūpējas par savu iekšējo un ārējo skaistumu;
  • jābūt vairāk pie dabas.

Tāpat ir ieteicams:

  • biežāk ceļot;
  • palutināt sevi ēterisko eļļu pasaulē (neroli, kardemons, jasmīns, ilang-ilang, roze, sadalkoks);
  • vakarus pavadīt sveču gaismā;
  • izbaudīt vannas procedūras ar jūras sāli un ēteriskajām eļļām;
  • iziet PAŅČAKARMAS procedūru;
  • apmeklēt izstādes, teātra izrādes un citus kultūras pasākumus;
  • lasīt garīgo literatūru;
  • mājās staigāt ar basām kājām (vasarā – ejot arī laukā);
  • regulāri apmeklēt baseinu;
  • atrast laiku saviem hobijiem;
  • pagatavot ko garšīgu saviem mīļajiem, kā arī uzaicināt ciemos savus draugus;
  • vismaz vienreiz nedēļā atrast laiku zīmēšanai, atgriežoties savā bērnībā.

© Inga Ruņģe

Raksts ticis publicēts žurnālā “Taka”2014. gada augusta numurā.

P.S. Varbūt kādam šis raksts ir aktuāls, lūdzu, padalies tālāk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *